Seznam kultivačních médií: vláknité houby a kvasinky


Seznam zahrnuje média doporučená pro kultivaci kultur uvedených v katalogu CCM. Doporučené médium a kultivační teplota jsou uvedeny u každé kultury. Pokud nejsou podmínky sterilizace specifikovány, sterilizujte při teplotě 121° C po dobu 15-20 minut.

Katalog kultur: vláknité houby a kvasinky


Číslo média

Název média

1

MALT EXTRACT AGAR

2

CZAPEK-DOX AGAR

3

GLUCOSE AGAR

4

POTATO SUCROSE AGAR

5

CZAPEK-DOX AGAR WITH 20 % SUCROSE

6

M 40 Y (HARROLDS AGAR)

7

HAY INFUSION AGAR

8

OAT MEAL AGAR

9

POTATO AGAR

10

POTATO CARROT AGAR

11

POTATO DEXTROSE AGAR

12

SABOURAUD AGAR

13

MALT AGAR WITH YEAST EXTRACT

14

CORN MEAL AGAR

16

OAT MEAL AGAR WITH LUPINE STEMS

18

NEUROSPORA MINIMAL MEDIUM

19

POTATO MALT AGAR WITH STRIPES OF FILTER PAPER

20

POTATO SLICES

21

CARROT AGAR

22

BEAN AGAR

23

GLUCOSE-PEPTONE-YEAST EXTRACT AGAR (GPYA)

24

MALT EXTRACT PEPTONE AGAR

25

CZAPEK YEAST AUTOLYSATE AGAR (CYA)

26

MALT EXTRACT AGAR 4%

27

M20S