Společné informace pro studenty předmětu Cvičení z fyziologie rostlin

1.Organizace cvičení, prostory pro výuku

Jednotlivé seminární skupiny vedou příslušní vyučující tak, jak je uvedeno v Informačním systému MU. Vyučující je oprávněn, v souladu se Studijním a zkušebním řádem MU, na začátku semestru stanovit podmínky udělení zápočtu, zejména stanovit minimální počet absolvovaných cvičení, uznávaní omluv realizovaných jinak než přes Studijní oddělení a Informační systém, technické požadavky na vypracovávané protokoly, způsob jejich předkládání a kontroly, způsob přípravy studentů na cvičení apod. Příslušný vyučující je pro danou seminární skupinu jedinou osobou, která je oprávněna po splnění všech stanovených podmínek zápočet udělit. Udílení zápočtů je upraveno čl. 18 Studijního a zkušebního řádu MU, jehož ustanoveními jsou studenti i vyučující povinni se řídit.

Cvičení probíhají v praktiku Bpr (budova 23, Brno-Řečkovice) a  v dalších prostorách, zejména v laboratořích a ve sklenících. Také z tohoto důvodu není možné tolerovat pozdní příchody!

2. Zásady práce v laboratoři, laboratorní řád, ochranné pomůcky

Studenti jsou povinni po celou dobu kurzu respektovat zásady, se kterými byli seznámeni v rámci školení C7777 Zacházení s chemickými látkami
Laboratorní pláště jsou pro většinu úloh pouze doporučeny, striktně vyžadovány však budou v úlohách