Genetická konference Genetické společnosti Gregora Mendela letos pod záštitou děkana PřF MU

Genetická společnost Gregora Mendela (dále GSGM) pořádá pod záštitou děkana Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity, Tomáše Kašparovského, genetickou konferenci. Ta se koná ve dnech 5.–7. října 2022 na zámku ve Slavkově u Brna.

29. 9. 2022 Zuzana Jayasundera

Na organizaci se v rámci organizačního výboru podílí řada zaměstnanců a studentů Oddělení genetiky a molekulární biologie Ústavu experimentální biologie PřF MU. GSGM sdružuje vědecko-výzkumné a pedagogické pracovníky z Moravy, Česka a ze Slovenska.

Na programu je 20 plenárních přednášek přinášejících aktuální poznatky ze všech oblastí genetiky a molekulární biologie, které přednesou přední odborníci z vysokých škol a akademických pracovišť z České a Slovenské republiky, ale zazní i kratší přednášky a na programu je i tradiční soutěžní prezentace formou plakátových sdělení. GSGM také pořádá v tříletých intervalech soutěž o nejlepší soubor publikací pro kolegyně a kolegy do věku 35 let, kde je cena o 2000 Eur, díky sponzorovi, firmě MGP.

Jak uvádí jeden z organizátorů, Jiří Doškař, vedoucí Oddělení genetiky a molekulární biologie Ústavu experimentální biologie PřF MU: „Konference je stejně jako v minulých letech polytematická, neboť její účastníci jsou odborníci orientovaní ve svém výzkumu různými směry. Řada z nich jsou učitelé a ti velmi vítají, že se dozví novinky z mnoha různých oblastí genetiky. Těšíme se na všechny příspěvky, protože dle anotací je zřejmé, že z každého si odneseme něco nového. A také se moc těším, že se osobně potkám s kolegy, což je v dnešní době ten největší přínos, protože přímý kontakt nic nenahradí. Těším se i na soutěž posterů a přednášek určenou začínajícím kolegům,“ uzavírá J. Doškař.

Vzhledem k souběhu termínu a podobnému zaměření proběhne konference GSGM společně s konferencí Genetické dny, která má velmi dlouhou tradici, poprvé se konala již v 60. letech minulého století a letos se bude konat již po 29. Genetické dny standardně probíhají ve dvouletých intervalech a témata se zaměřují směrem k využití genetiky a molekulární biologie ve šlechtění. Více se o konferenci dočtete zde.

Bez popisku

Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.