Absolventský den ukázal, jakým rozvojem fakulta za 100 let prošla

V rámci oslav 100 let od založení Přírodovědecké fakulty se v sobotu 15. 6. 2019 uskutečnil jubilejní Absolventský den. Fakulta otevřela pro absolventy a jejich rodiny své brány na ulici Kotlářská i v Univerzitním kampusu Bohunice. 

20. 6. 2019

Bez popisku

V obou areálech byl pro návštěvníky připraven bohatý program určený dospělým i dětem. Kromě setkání spolužáků z jednotlivých ročníků bylo v areálu na Kotlářské například možné pozorovat fotosféru a chromosféru Slunce, dozvědět se, jak probíhá polární výprava na Antarktidu, nebo si prohlédnout skleníky v Botanické zahradě fakulty.

V kampusu v Bohunicích mohli absolventi a jejich rodiny navštívit moderní chemické a biologické laboratoře, výzkumné laboratoře výzkumného centra CEITEC nebo se zblízka podívat se na netopýra. Návštěvníci samozřejmě neodcházeli s prázdnou – na památku si s sebou odnesli fotografie z fotokoutku. K dobré atmosféře přispělo i občerstvení z grilu za zvýhodněnou cenu. Dne absolventů na Přírodovědecké fakultě se celkově zúčastnilo 800 návštěvníků. Věříme, že akce se líbila, což dokazují i pozitivní vzkazy, které nám návštěvníci napsali do pamětní knihy.

Děkujeme všem zúčastněním a snad se společně opět potkáme snad dříve než za 100 let. 


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.