Do TOP 10 soutěže Masarykovy univerzity Start Your Business postoupily i dva projekty z Přírodovědecké fakulty MU

Do TOP 10 soutěže Start Your Business, a tedy do 2. kola, se probojovali přírodovědci Matej Zámečník s projektem Spicy Cell a Eliška Pivrncová s projektem LactoPads. Ti tak mohou nyní pracovat na vylepšení svého projektu a představit ho při své další prezentaci 24. dubna 2024.

22. 3. 2024 Leoš Verner

Do 4. ročníku studentské soutěže se na začátku přihlásilo 34 týmů z devíti fakult Masarykovy univerzity, od studentů bakalářského studia až po týmy složené z Ph.D. studentů. Do prvního kola vybrala odborná komise 18 projektů, vč. čtyř ze SCI MUNI. Snahou komise bylo v 1. kole nejen posoudit, jaký má nápad business potenciál, ale také studentům poskytnou cennou zpětnou vazbu a nasměrovat je k dalšímu posunu projektů.

Gastronomický zážitek a zdravotní benefity "červeného zlata" pro všechny řeší projekt Spicy Cell Mateje Zámečníka, studenta programu Experimentální biologie rostlin. Foto: Jitka Štenclová.

Projekt Spicy Cell Mateje Zámečníka, studenta programu Experimentální biologie rostlin, přináší gastronomický zážitek a zdravotní benefity "červeného zlata" pro všechny. Problémy s kojením řeší projekt LactoPads doktorandky Elišky Pivrncové (studijní program Životní prostředí a zdraví). V prvním kole se pak představila také Petra Kalousková, rovněž studentka programu Životní prostředí a zdraví, s programem PoRůst, který inovativně zlepšuje firemní kulturu a produktivitu zaměstnanců. Virtuální asistentku jménem Veronica pomáhající např. s klasifikací důležitých informací z hlučných zvukových dat představil astrofyzik Jean-Paul Breuer.

Problémy s kojením řeší projekt LactoPads Elišky Pivrncové, studentky doktorského programu Životní prostředí a zdraví. Foto: Jitka Štenclová.

V odborné porotě letos zasedla Alena Šafrová Drášilová z Ekonomicko-správní fakulty a Radoslav Trautmann z Centra pro transfer technologií MU, Libor Hoření z Jihomoravského inovačního centra a investoři Miloš Dendis z Dendis Capital s Jakubem Losenickým z V# Venture Studio, kteří jsou zároveň partnery soutěže.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.