Hokejisté HC MUNI porazili tým Univerzity Karlovy. Přírodovědci byli u toho.

Medvědi z HC MUNI porazili ve svém třetím utkání sezony hokejisty UK Kings Prague těsně 3:2. O podporu domácího týmu se postarali i fanoušci z Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity, která byla partnerem tohoto utkání. Zápas si nenechal ujít děkan Tomáš Kašparovský, který vhodil čestné buly.

26. 10. 2023 Leoš Verner

Děkan PřF MU Tomáš Kašparovský vhodil úvodní čestné buly. Foto: Markéta Křížová

Utkání, které se uskutečnilo ve středu 25. října na domácím ledu ve Sportcentru Lužánky, navštívilo přes 200 diváků. Hlasité povzbuzování fanoušků hnalo domácí tým k vítězství, to se však nerodilo snadno. Přestože se Medvědi dostali krátce před první přestávkou již do dvougólového vedení, druhá třetina patřila soupeři, kterému se podařilo snížit.  Vyrovnaný průběh utkání pokračoval až do samotného závěru, ve kterém museli hráči HC MUNI bránit hubený náskok při přesilové hře pražských Kings. Díky skvělým zákrokům brankáře Filipa Krále a obětavosti všech hráčů však mohli domácí nakonec slavit vítězství 3:2. Fanoušci si kromě bojovného zápasu užili také dvě přestávkové soutěže, při kterých je potrápily puky a gravitace.

Tým HC MUNI měl Králům z UK co vracet, například porážku ve finále UNI Cupu nebo loňský smolný konec sezony, kdy byli Medvědi jednu výhru od postupu do semifinále, ale poslední pátý zápas čtvrtfinálové série ovládli Pražané. Brněnští hokejisté tak tentokrát oplatili svým rivalům z hlavního města nedávné těsné porážky.

Hokejisté HC MUNI již měli před tímto utkáním za sebou dva TOP zápasy semestru. Před vyprodaným Rondem padli v brněnském derby s rivaly z VUT. Další zápas Masaryčka odehrála proti pardubickým Riders, kteří před zraky vlastních fanoušků padli těsně 1:2. Vyzyvatelé z Prahy měli letos na svém sezónním kontě zatím dvě výhry a jednu překvapivou prohru 4:5 s VUT Cavaliers.

Bez popisku
Bez popisku
Bez popisku
Bez popisku

Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.