Noc vědců „Šetrně k planetě“ na Přírodovědecké fakultě MU

V pátek 27. 9. 2019 po celé České republice proběhla Noc vědců, akce pro všechny milovníky a nadšence vědy. Letošní ročník se nesl v duchu „Šetrně k planetě“.

4. 10. 2019 Eva Koutná

Bez popisku

Přírodovědecká fakulta v tento den otevřela své brány areálu na Kotlářské i v bohunickém kampusu široké veřejnosti. Na Kotlářskou dorazilo přes 1500 návštěvníků a program v bohunickém kampusu, kde svá stanoviště měly mimo jiné i Lékařská fakulta a Fakulta sportovních studií, si nenechalo ujít přes 3200 zájemců o vědu. Přivítali jsme tak o něco víc návštěvníků než v loňském roce. 

Přírodovědecká fakulta připravila program pro děti i dospělé. Celkem bylo možné navštívit 55 stanovišť, mezi kterými nechyběly například chemické pokusy, ochutnávky hmyzu, návštěvy laboratoří, rýžování zlata či výbuch sopky. Aktivity měly za cíl přiblížit vědu široké veřejnosti a vzdělat návštěvníky v souladu s tématem “Šetrně k planetě”. Z tváří návštěvníků jsme vyčetli, že akce se líbila a jejich zájem o vědu byl obrovský.  

Rádi bychom poděkovali jednak všem organizátorům akce, které předcházely velké přípravy, za jejich odhodlanost předvést zájemcům to nejlepší z jejich oboru a také všem návštěvníkům, kteří k nám tento večer dorazili. Moc děkujeme!


Fotogalerie na facebooku. 


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.