PhD Day 2023: PhD je jen začátek – Nastartujte svoji kariéru!

Již tradičně se na začátku podzimního semestru uskutečnil PhD Day, letos pod heslem “PhD is just beginning – start your career!“ Právě pod hlavičkou tohoto hesla se vedení univerzity, představitelé Rektorátu MU, fakult a ústavu CEITEC, a také zástupci z řad aktuálních doktorských studentů snažili předat své zkušenosti a zajímavé tipy mladším spolužákům a budoucím žadatelům o PhD studium.

1. 11. 2023 Linda Nosková

Bez popisku

Program, jehož se zúčastnilo na 40 zájemců, otevřela prezentace oddělení pro doktorské studium rektorátu MU, se svým „balíčkem základních informací“ pro studenty z prvních ročníků PhD studia. Pozornost byla věnována také širokým možnostem, které mohou studenti během PhD studia využít. Například byl přiblížen program mentoringu, TaC (Thesis Advisory Committee) a řeč byla několikrát i o mobilitních programech, o které studenti často zajímají.

„Věříme, že PhD Day přinesl našim studentům cenné informace o možnostech, výhodách a podmínkách, které s doktorským studiem souvisí, a nastínil nejen přehled možností, které mohou v rámci svého studia využít, ale také další možnosti uplatnění po ukončení jejich studia,“ řekl proděkan pro doktorské studium prof. Luděk Bláha.

V programu byl vyhrazen prostor i pro otázky nových nebo budoucích studentů doktorských programů. Žadatelé o PhD studium i ti, kteří s přihláškou k PhD studiu dosud váhali, se mohli ptát svých zkušenějších kolegů (studentů PhD) na otázky týkající se doktorského studia, jeho podmínek i dalšího uplatnění v praxi. Studenty nejvíce zajímalo, zda doktorské studium splnilo očekávání mladých vědců, nebo jaká jsou jejich doporučení ohledně studií a zahraničních stáží.

U příležitosti konání PhD Day, bylo pro zájemce otevřeno i dodatečné kolo přihlášek do Programu MUNI Mendel Doctorandus, který byl slavnostně zahájen právě na loňském PhD Day, a který již nyní sdružuje 60 studentů. Program podporuje nadané studenty, kteří se připravují na budoucí kariéru získáváním mezioborových a přenositelných profesních zkušeností.

Příjemné zakončení PhD Day, a prostor pro navázání nových kontaktů, nebo možnost zodpovězení dalších dotazů poskytl účastníkům závěrečný coffee break.

Více informací o PhD studiu je k dispozici na webu zde.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.