Vědkyně z naší fakulty získala stipendium na University of Zurich

Nadace Experientia udělila stipendium ve výši 1 260 000 Kč
dr. Lence Štackové, díky kterému stráví rok na University of Zurich ve skupině prof. Juríčka. Rozšíří tak řadu celkem již 15 excelentních mladých vědců a vědkyň do 35 let z oboru organické, bioorganické a medicinální chemie, kteří díky nadační podpoře dostali šanci vycestovat na roční stáž na špičkové zahraniční vědecké pracoviště.

24. 6. 2020

Bez popisku

 Budu se věnovat vývoji nových materiálů, které by díky vodivostním a magnetickým vlastnostem mohly nalézt uplatnění například v elektronice budoucnosti, popisuje svůj projekt oceněná vědkyně. 

Dr. Štacková působí na naší fakultě v laboratoři organické fotochemie, která se zaměřuje na vývoj a fotofyzikální studium nových fotochemicky aktivních sloučenin a fluoroforů, s důrazem na využití fotochemie při řešení některých interdisciplinárních problémů v chemii, biologii, fyzice a environmentálních vědách.

„Máme velikou radost z vítězných projektů a už nyní se těšíme na výsledky našich nových mladých vědců a vědkyň," říkají zakladatelé Nadace Experientia manželé Dvořákovi. Ti již osmým rokem věnují vlastní finanční prostředky z licenčních poplatků za antivirové látky vyvinuté na Ústavu organické chemie a biochemie Akademie věd České republiky (ÚOCHB AV ČR) zpět do vědy, odkud pocházejí. Jimi založená Nadace Experientia dosud vyčlenila na podporu mladých vědců a vědkyň celkem 26 milionů korun.

Více informací najdete na www.experientia.cz.

K úspěchu srdečně gratulujeme!


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.