Zahradní slavnost na Kotlářské přilákala na 350 návštěvníků. Neformální setkání si užili studující, zaměstnanci i laureáti nové Ceny Přírodovědecké fakulty MU

Tradiční Zahradní slavnost na Kotlářské, kterou Přírodovědecká fakulta MU (PřF MU) oficiálně zahájila nový akademický rok, se uskutečnila v pondělí 18. 9. 2023 v areálu fakulty na Kotlářské. Příležitost potkat se v příjemné neformální atmosféře využilo na 350 návštěvníků z řad studujících, zaměstnanců a pozvaných hostů. Součástí programu bylo letos také předání nové Ceny Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity.

26. 9. 2023 Leoš Verner Kevin Francis Roche

Foto: Irina Matusevič

O zahájení Zahradní slavnosti se postaral děkan PřF MU Tomáš Kašparovský a rektor Masarykovy univerzity Martin Bareš. Společně se poté ujali i následného předání nově udělované Ceny Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity. Na základě nominací z jednotlivých ústavů PřF MU byli oceněni vynikající učitelky a učitelé přírodních věd či matematiky, absolventi fakulty a také dlouhodobě spolupracující školy a instituce. Cenu pro rok 2023 převzalo v jednotlivých kategoriích 13 osobností.

Foto: Irina Matusevič

Naše fakulta by i do budoucna tímto způsobem ráda ocenila nelehkou práci vyučujících, stejně jako škol, které se spolu s PřF MU snaží zaujmout studenty v oblasti přírodních věd a matematiky. Rovněž chce oceňovat dlouhodobou úspěšnou spolupráci s některými institucemi či společnostmi.

Foto: Irina Matusevič

Po symbolickém přípitku se všemi oceněnými již nic nebránilo neformální části programu. I díky krásnému, téměř letnímu počasí, se hlavní část odehrávala venku, v parčíku před děkanátem, kde k příjemné atmosféře přispěla cimbálová muzika Lidová hudba Za oponou, občerstvení z grilu, čepované nápoje a moravská vína. V budově děkanátu mohli návštěvníci shlédnout výstavu posterů CEPLANT, desítky návštěvníků využili také příležitost k prohlídce Botanické zahrady.

Foto: Irina Matusevič

Fotogalerie

Foto: Irina Matusevič


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.