Cenu rektora pro vynikající pedagogy převzala matematička Iva Dřímalová

Cena rektora za excelentní pedagogickou činnost byla udělena interním pedagogům Masarykovy univerzity. V oblasti přírodních věd a lékařství, získala toto uznání v podobě bronzové medaile a diplomu Iva Dřímalová z Ústavu matematiky a statistiky Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity. Předání Cen rektora pro vynikající pedagogy roku se letos poprvé stalo součástí slavnostního Zahájení akademického roku a vyhlášení Univerzitního vína pro rok 2023/2024.

4. 10. 2023

Iva Dřímalová působí na Ústavu matematiky a statistiky PřF MU. Foto: Jiří Salik Sláma

RNDr. Iva Dřímalová, Ph.D. působí na pozici lektorky na Ústavu matematiky a statistiky. Vede či se spolupodílí na výuce několika základních předmětů ústavu. Je cvičící v předmětu Lineární algebra, kde úspěšně usiluje o to, aby studenti porozuměli základním pojmům, které se týkají vektorových prostorů a lineárních zobrazení a byli schopni je běžně používat. Vede předmět Praktikum z učitelské matematiky, ve kterém učí studenty spolupracovat při studiu matematiky a snaží se rozvíjet jejich kompetence k učení. Již před počátkem semestru – v úvodu září – bývá jednou z cvičících na letní škole. Jejím hlavním cílem je pomoci studentům, kteří přicházejí s horšími znalostmi matematiky ze střední školy, aby překonali svůj handicap, a měli tak větší šanci zvládnout úspěšně první rok studia.

Dalšími oceněnými pedagogy byli: Tomáš Brázdil z Katedry strojového učení a zpracování dat Fakulty informatiky Masarykovy univerzity a Zuzana Vikarská z právnické fakulty. Všem oceněným ze srdce blahopřejeme.

Více o slavnostním Zahájení akademického roku a vyhlášení Univerzitního vína pro rok 2023/2024 najdete ZDE


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.