Děkujeme všem účastníkům Reprezentačního plesu Přírodovědecké fakulty

5. 3. 2020 Eva Janouškovcová

Bez popisku

V sobotu 29. února se v brněnském KC Semilasso konal Reprezentační ples Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity. Ples pořádá tradičně Spolek přírodovědců MU za významného přispění Přírodovědecké fakulty a dalších partnerů. I v letošním roce byl pro návštěvníky připraven bohatý program na té nejvyšší úrovni a současně vyčleněn prostor pro tanec i volnou zábavu.

Od sedmé hodiny vítala svými tóny postupně příchozí návštěvníky Komorní dechová harmonie Brno. Plesovou znělkou se následně představil taneční orchestr Relax Band z Hronova, který je s fakultním plesem neodmyslitelně spojen již od r. 2006. Samotný ples pak zahájil děkan PřF MU, Tomáš Kašparovský, který při této příležitosti vyzdvihl výbornou kondici fakulty a úspěšné naplňování svého poslání. Po předtančení, kdy se žhavými rytmy flamenka představila brněnská skupina El Grupo Andaluz byl ples zahájen a návštěvníci ihned zaplnili taneční parket. V průběhu večera pak na přítomné čekalo famózní pohádkové vystoupení show dance latin Alladin v podání mistrů ČR Robina Matějky a Nikol Cupalové a o půlnoci pak dechberoucí přehlídka dovedností několikanásobného mistra světa v biketrialu Vaška Koláře. Nechyběla tradiční taneční soutěž pro návštěvníky plesu nebo výherní slosování o ceny. Taneční orchestr v hlavním sále po celý večer doplňovala cimbálová muzika Ponava v prostorách přilehlé restaurace, a po 1. hod. ranní pak rozjel svůj blok DJ Pavel Jedla, aby v cca půl třetí stihli noční rozjezd poslední plesoví návštěvníci.

„Jsem přesvědčena, že i v době digitalizace, metodiky hodnocení vědy 2017+, strategického plánování i enormně rychlého způsobu života má tradiční ples s tradičními hodnotami stále své místo“ říká Eva Janouškovcová ze Spolku přírodovědců MU v Brně. Současně dodává, že ji nesmírně těší, že se návštěvníci tohoto plesu skutečně baví, hodně tančí a rádi se vracejí.

Reprezentační ples PřF MU je fakultní akcí s mnohaletou historií, která oslovuje každým rokem stálé příznivce i nové návštěvníky nejen z řad zaměstnanců a studentů fakulty. Do r. 2001 se ples pořádal v prostorách Stadionu na ul. Kounicova 20 (dnes KC Babylon), následně přesídlil do prostor atria IBC, Příkop 6 a od r. 2008 se koná v KC Semilasso, Palackého tř. 126.

Fotogalerii z plesu najdete na Facebooku.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.