Dny otevřených dveří na SCI MUNI přilákaly 900 studentů z celé ČR i Slovenska

Více než 900 studentů a 200 rodičů z celé České republiky i ze Slovenska zavítalo na Dny otevřených dveří Přírodovědecké fakulty MU, které se konaly v sobotu 21. ledna a v úterý 24. ledna v Univerzitním kampusu v Bohunicích a v areálu na Kotlářské. Dveře aul, poslucháren a laboratoří otevřely všechny naše ústavy. Garanti všech oborů se svými studenty připravili vlastní program, prezentace a diskuse se studenty.

3. 2. 2023 Adéla Dilhofová

Bez popisku

Ústavy a oddělení poskytovaly zájemcům informace o svých oborech, v obou areálech probíhaly exkurze do laboratoří a dalších výzkumných pracovišť. K dispozici a praktickému vyzkoušení byla i laboratorní či různá IT technika, náplň dní zpestřil i praktický interaktivní program, např. s živými rostlinami či živočichy. I díky tomu měli uchazeči o studium, kteří navštívili Dny otevřených dveří, možnost vytvořit si vlastní představu o tom, co je čeká při studiu, poznat prostory fakulty a prodiskutovat se studenty vše, co je zajímá.

Úvodních přednášek o historii, oborech i studiu na Přírodovědecké fakultě MU se zhostili děkan PřF, Tomáš Kašparovský, a proděkan pro rozvoj, výzkum a kvalitu Jaromír Leichmann. Studentkám i studentům, kteří uvažují o přihlášce na některý z učitelských studijních programů, se věnovali proděkanka pro spolupráci se středními školami Markéta Munzarová, proděkan pro učitelské programy Zdeněk Bochníček či kolega Jaromír Literák. Největší zájem pak vzbudily prezentace a představení zkušeností samotných studentů, kteří i po skončení svých prezentací dlouhé minuty se středoškoláky a jejich rodiči diskutovali a odpovídali na zvídavé otázky.

Fotogalerie


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.