Noc s Andersenem v Ústřední knihovně PřF

První dubnový pátek se v Ústřední knihovně PřF odehrála Noc s Andersenem, celosvětová knihovnická akce na podporu dětského čtenářství. Letos se pořádal již její 22. ročník, knihovna se však k této události připojila po dvou zrušených ročnících zcela poprvé.

8. 4. 2022 Taťána Škarková

Bez popisku

Termín konání akce je každoročně zasazen do přelomu března a dubna, kdy se připomíná Mezinárodní den dětské knihy (2. 4.), který je zároveň dnem narození dánského pohádkáře Hanse Christiana Andersena, po němž je akce pojmenována. Program akce se však zdaleka neomezuje pouze na Andersena. České knihovny měly možnost využít mj. téma ptactva, neboť letošní Noc s Andersenem se odehrála na Mezinárodní den ptactva (1. 4.).

Ve spolupráci s odborníky na ornitologii, geologii či astrofyziku připravila Ústřední knihovna zábavně naučný odpolední program pro děti a vnoučata zaměstnanců přírodovědecké fakulty. Kromě interaktivních přednášek měly děti možnost hledat poklad, hrát společenské hry, začíst se do poutavých knih či tvořit v kreativní dílně.

Akce se navzdory nepříznivému počasí potkala s úspěchem, snad také díky spolupráci s malířem Jiřím Fixlem, který pro Ústřední knihovnu poskytl originální tematické ilustrace. Lze očekávat, že se Ústřední knihovna k Noci s Andersenem připojí i v následujících ročnících.

Za ÚK PřF pořadatelky akce: Jana Baluchová, Taťána Škarková, Klára Urbánková


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.