PhD Day & MUNI Mendel Doctorandus

I tento rok pořádá Přírodovědecká fakulta MU ve spolupráci s dalšími fakultami univerzity PhD Day – letos ale konečně prezenčně!

Tak jako každý rok i letos bude nový semestr zahájen několika tradičními akcemi pro nové i stávající studenty. Jednou z takovýchto tradičních akcí se stal i PhD day, který pravidelně pořádáme ve spolupráci s ostatními fakultami pro nové (ale i stávající) PhD studenty, ale také pro studenty Mgr programů – tj. budoucí zájemce o doktorská studia. PhD day se letos uskuteční 14.9. 2022 od 9:00, v areálu univerzitního kampusu Bohunice. V prostorách univerzitní knihovny čeká zájemce představení nabídek jednotlivých fakult, úvod do práv a povinností PhD studentů, představení možností grantového financování a také odpovědi na případné otázky studentů.

18. 8. 2022 Linda Nosková

Bez popisku

Pořádání každoročních PhD Days je od roku 2018 součástí koncepce rozvoje „Early Stage Researchers“ vytvořené v rámci fakultní personální strategie HR Award.

Hlavním bodem v rámci PhD dne budou dvě významné události nastavující vyšší standardy PhD studia na Masarykově Univerzitě. První událostí bude slavnostní podpis memoranda o spolupráci několika fakult v rámci PhD studia.

Navazující událostí pak bude slavnostní představení nového rozvojového programu pro nejaktivnější studenty PhD programů – MUNI Mendel Doctorandus. Oficiální vyhlášení programu proběhne na PhD dni 14.9., ale všechny informace jsou pro zájemce k dispozici na webu již nyní.

V rámci PhD Day budou prezentovány také mobilitní programy, možnosti podpory mentoringu PhD studentů a o zkušenosti se podělí i úspěšní účastníci studentské soutěže Brno PhD Talent.

V druhé části PhD dne se zájemci přesunou do prostor koridoru UKB, kde bude PhD day pokračovat Roll-upovou sekcí s drobným občerstvením. Zde si mohou potenciální zájemci vybrat z jednotlivých studijních doktorských programů či navázat spolupráci s jejich zástupci.

Doufáme, že Vás program zaujal a že se po dvou letech on – line prezentací sejdeme v prezenční podobě a v hojném počtu.

Nezapomeňte, že na PhD day je třeba se zaregistrovat.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.