Přírodovědecká fakulta na Noc vědců přilákala 3031 návštěvníků

V pátek 30. 9. 2022 se po dvouletém online období opět konala Noc vědců „naživo“. Na Přírodovědecké fakultě MU tak od 18.00 do půlnoci vědou ožily oba areály, jak v centru na Kotlářské, tak v Univerzitním kampusu Bohunice. Do akce se zapojilo přes 300 účinkujících z řad vědkyň, vědců, vyučujících a studujících. Ti připravili celkem 55 stanovišť, kde prezentovali „vědu všemi smyly“, jak znělo téma letošního ročníku této pravidelně velmi navštěvované a oblíbené akce popularizující vědu. Otázkou bylo, co s návštěvností udělá dvouletý online režim života? Ukázalo se, že nezměnil skoro nic.

6. 10. 2022 Zuzana Jayasundera

Foto: Irina Matusevich

Areál na Kotlářské, s neopakovatelným kouzlem historického komplexu budov a botanické zahrady, s parčíkem uprostřed, kde se krom vědeckých expozic a rýžování zlata opět koncertovalo, navštívilo cca 1200 lidí. Což je (s železnou pravidelností) posledních 10 let opakující se číslo. Univerzitní kampus Bohunice, který prezentoval hned několik univerzitních institucí, navštívilo 1875 návštěvníků.

Foto: Irina Matusevich
Foto: Irina Matusevich

Všemi smysly si tak návštěvníci mohli užít vše, co se na Přírodovědecké fakultě MU zkoumá. Ať už jsou to molekuly, buňky, proteiny, mikroorganismy, rostliny, zvířata, znečištění, chemické látky, horniny, nerosty, Habáni anebo fyzikální jevy, plazma či vesmír.

Fotogalerie


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.