Spolek přírodovědců pomáhá, ale umí se i bavit

Studenti a studentky ze Spolku přírodovědců se v posledních jarních týdnech činili a zorganizovali řadu skvělých akcí, které si mohou užít všichni na Přírodovědecké fakultě. Poté, co se v únoru zapojili do organizace plesu fakulty, zatočili v březnu s nepořádkem kolem kampusu a připravili Velikonoční hledání krvinek.

20. 4. 2023 Júlia Orlovská Tomáš Nováček

Reprezentační ples Přírodovědecké fakulty MU. Foto: Majda Slámová

Fotografie z plesu si můžete prohlédnout na konci článku.

Poslední den v březnu se Spolek spojil s centrem RECETOX a společně uklidili okolí kampusu v rámci projektu Ukliďme Česko. Přestože v den akce pršelo, 15 dobrovolníků z řad studentů a zaměstnanců MUNI se nenechalo odradit a přišlo zatočit s nepořádkem. Celkem z veřejného prostranství odstranili přibližně 170 kg odpadu. S kolegy z na RECETOXu si pak mohli zaslouženě užít i večerní neformální setkání plné dobré zábavy a občerstvení.

Krátce před Velikonocemi uspořádali pro zpříjemnění předsvátečního období na naší univerzitě Velikonoční hledáni krvinek jako připomínku 150. výročí narození Jana Janského. Akce navazovala na pilotní akci z roku 2022, kdy se uskutečnilo Velikonoční hledání hrášků, na počest G. J. Mendla. Pro obě akce členové Spolku vlastnoručně uháčkovali překrásné klíčenky, které následně poschovávali v prostorech Přírodovědecké fakulty na kampusu a Kotlářské. Úspěšné „hledače“ potěšilo celkem 32 ukrytých háčkovaných krvinek.

Občas Spolek pořádá i neveřejné akce jako březnový PubQuiz pro členy spolku a jejich přátele.

Bez popisku

Jarním akcím předcházela také řada zimních aktivit v režii spolku. Před Vánocemi připravil pro studenty Vánoční šifrovačku na kampusu. Skládala se z 12 stanovišť, která měla za cíl provést řešitele zákoutími kampusu a snadnou formou otestovat jeho všímavost a logiku. Úspěšní řešitelé šifrovačky i členové spolku pak společně strávili večer s deskovými hrami, občerstvením či soutěží ve zdobení perníčků na vánočním večírku.

Po několika letech se opět podařilo uspořádat Reprezentační ples Přírodovědecké fakulty MU v režii Spolku přírodovědců. Studenti se zapojili mj. do prodeje vstupenek a propagace akce. Ples se uskutečnil v únoru v KC Semilasso, skvělou hudbu, cimbálku a program, jehož vrcholem bylo vystoupení Felixe Slováčka si užili nejen studenti a zaměstnanci, ale i děkan fakulty Tomáš Kašparovský, který ples slavnostně zahájil, či rektor Masarykovy univerzity Martin Bareš. Fotografie z plesu si můžete prohlédnout na konci článku.

V těchto dnech se Spolek přírodovědců účastní spolkové olympiády, která je organizovaná skupinou univerzitních spolků, a 22. dubna se objeví na Dni Země v botanické zahradě na Koltářské. „Určitě Tě rádi poznáme na posledním kole olympiády nebo následně na závěrečné párty! A pokud v žádném spolku nejsi, najdeš nás v sobotu na Dni Země v botanické zahradě naší fakulty. Připravujeme i další akce, tak nás sleduj na sociálních sítích, ať Ti žádná neuteče. A pokud rád organizuješ akce, chceš poznat nové přátele a rozvíjet své dovednosti, tak nám neváhej napsat na spolek@sci.muni.cz,“ shrnul za Spolek Tomáš Nováček.

Fotografie z Reprezentačního plesu Přírodovědecké fakulty MU

Foto z plesu: Majda Slámová

O všech akcích Spolek informuje na svém profilu na Instagramu a Facebooku.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.