Studující na MjUNI si v kampusu prohlédli živé netopýry či kokony bource morušového

Bohunický kampus ožil v sobotu 25. března 2023 přednáškami a workshopy pro studentky a studenty Masarykovy juniorské univerzity MjUNI a jejich rodiče. V rámci šestého výukového dne mělo 250 zapsaných účastníků ve věku 9-18 let možnost vyzkoušet si práci ve špičkově vybavených laboratořích či jiných specializovaných pracovištích naší Přírodovědecké fakulty, CEITECu a Fakulty sportovních studií.

30. 3. 2023 Adéla Dilhofová Barbora Kameníková

Foto: Martin Indruch

Všechny účastníky v úvodu dne přivítal děkan Tomáš Kašparovský, který si také připravil přednášku pro rodiče na téma „Výživa a zdravý životní styl pohledem biochemika“.

Studující si vyzkoušeli, jak se kouzlí s chemií, zblízka si prohlédli mikrosvět různých mikroorganismů, odhalili podrobnosti světa buněk. Také se dozvěděli zajímavosti ze světa hmyzu i netopýrů. To vše hravou formou a s praktickými ukázkami či dokonce s živými organismy.

V programu „Malý Gaudeamus“, který je určen pro mládež ve věku 15-18 let, se o své zkušenosti se studiem na fakultě i se studentským životem podělili přímo naši studenti. Představena byla i Fakulta sportovních studií, a to jejím proděkanem Michaelem Kumstátem, a CEITEC, který reprezentovala Kateřina Ornerová.

Fotogalerie

Foto: Martin Indruch


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.