Vedení fakulty jednalo se studenty o vztazích mezi studujícími a vyučujícími

O možnostech zlepšení vztahů mezi studujícími a zaměstnanci fakulty jednali v pondělí 13. března studentští zástupci z programových rad a akademického senátu s jejími představiteli. Jednání inicioval děkan Tomáš Kašparovský v reakci na množící se případy nevhodného chování na ostatních fakultách v Česku.

17. 3. 2023 Tereza Fojtová Kevin Francis Roche

Z vedení fakulty se jednání účastnila i proděkanka Markéta Munzarová, která je fakultní kontaktní osobou pro případy sexuálního obtěžování a jiného nevhodného chování a na níž se lze obracet i s náměty na zlepšení výuky. „Reakce od studentů je pro nás velmi důležitá, abychom mohli zvyšovat kvalitu studia i atmosféru na fakultě,“ zdůraznila proděkanka Munzarová.

Kontrola předmětové ankety, která se zaměřila speciálně na problematiku sexuálního obtěžování, podle proděkanky Munzarové žádná taková hlášení na fakultě neodhalila. „U několika pedagogů však byly zachyceny stížnosti na nevhodné chování jiného druhu, například určitá míra arogance ve vztahu ke studentům a studentkám,“ informovala přítomné proděkanka. Vedení fakulty proto dotyčné akademiky na nevhodné chování upozornilo a vyzvalo k nápravě.

Z pohledu studentů bylo setkání dobrou příležitostí upozornit i na další otázky, které chtějí řešit, jako například oddechový prostor pro studenty na kampusu nebo rozvoj spolkové činnost. Proto se účastníci shodli, že se tento formát širšího setkání studentských zástupců bude konat pravidelně.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.