Project information
Inovace výuky oborů Optometrie na LF MU - multimediální výuka matematiky a jejích fyzikálních aplikací v optice (Inovace výuky oborů Optometrie na LF MU)

Project Identification
FRVS/1945/2010
Project Period
1/2010 - 12/2010
Investor / Pogramme / Project type
Ministry of Education, Youth and Sports of the CR
MU Faculty or unit
Faculty of Science

Předkládaný projekt je zaměřen na modernizaci výuky matematiky bakalářského oboru Optometrie na Lékařské fakultě MU v Brně a na následné propojení těchto výstupů modernizací výuky fyzikálních témat v navazujícím magisterském studiu optometrie.


Náplň projektu spočívá jednak v plném zapojení multimediálních prezentací do příslušných přednášek a cvičení obou stupňů oboru Optometrie a dále ve vytvoření materiálů e-learningové podpory, které umožní využít moderní prezentační techniku jak během výuky, tak i při samostudiu posluchačů.


Motivací projektu je vytvoření jednotné základny pro pochopení spojitosti matematiky s jejími fyzikálními aplikacemi v optice formou hypertextově provázaných podpor výuky. Tyto podpory budou sloužit v prvním stupni studia jako sbírka vybraných úloh z optiky s využitím probíraného matematického aparátu a ve druhém stupni studia jsou na příslušných místech fyzikální výuky připojeny konkrétní odkazy připomínající potřebnou pasáž matematiky.

You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.