Informace o projektu
Inovace výuky oborů Optometrie na LF MU - multimediální výuka matematiky a jejích fyzikálních aplikací v optice (Inovace výuky oborů Optometrie na LF MU)

Kód projektu
FRVS/1945/2010
Období řešení
1/2010 - 12/2010
Investor / Programový rámec / typ projektu
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Přírodovědecká fakulta

Předkládaný projekt je zaměřen na modernizaci výuky matematiky bakalářského oboru Optometrie na Lékařské fakultě MU v Brně a na následné propojení těchto výstupů modernizací výuky fyzikálních témat v navazujícím magisterském studiu optometrie.


Náplň projektu spočívá jednak v plném zapojení multimediálních prezentací do příslušných přednášek a cvičení obou stupňů oboru Optometrie a dále ve vytvoření materiálů e-learningové podpory, které umožní využít moderní prezentační techniku jak během výuky, tak i při samostudiu posluchačů.


Motivací projektu je vytvoření jednotné základny pro pochopení spojitosti matematiky s jejími fyzikálními aplikacemi v optice formou hypertextově provázaných podpor výuky. Tyto podpory budou sloužit v prvním stupni studia jako sbírka vybraných úloh z optiky s využitím probíraného matematického aparátu a ve druhém stupni studia jsou na příslušných místech fyzikální výuky připojeny konkrétní odkazy připomínající potřebnou pasáž matematiky.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.