Program na podporu zdravotnického aplikovaného výzkumu na léta 2024–2027

31. 5. 2023

Interní pokyny a termíny:
Projekt se podává prostřednictvím systému ISVP. V návrhu projektu přidejte do pověřených osob v roli Editor pro dvě osoby:

  1. Iveta Svobodová
  2. Eva Žufanová (za personální oddělení)

Kontaktujte Ivetu Svobodovou (iveta.svobodova@sci.muni.cz), pokud v systému ISVP žádáte poprvé a potřebujete založit uživatelský účet.

Důležité lhůty

  • Soutěžní lhůta začíná dnem 17. 5. 2023 a končí dnem 29.6. 2023 (do 12:00 hod.)
  • Doporučujeme odeslat návrhy do 28.6.2023 (zamezení problémů se spárováním v systému ISVP)
    Zahájení řešení vybraných projektů: 1. května 2024
    Ukončení řešení projektů: nejpozději do 31. 12. 2027
    Předpokládaná délka trvání řešení projektů: 44 měsíců.

Etická komise pro výzkum
Žádosti o posouzení Etickou komisí pro výzkum (EKV) se podávají prostřednictvím informačního systému INET - aplikace ISEP - Editor návrhů projektů. Termín přijímání žádostí je stanoven do pondělí 5. 6. 2022 do 12:00! Více informací zde.
Prosím věnujte pozornost následujícím pokynům EKV:

  • Návrh projektu (podklady specifikované EKV) musí být předložen k posouzení Etické komisi pro výzkum MU (EKV), pokud je MU v roli UCHAZEČE.
  • Pokud je MU v roli SPOLUUCHAZEČE, pak návrh projektu předkládá k posouzení své etické komisi UCHAZEČ.
  • EKV posoudí návrh projektu, ve kterém je MU v roli SPOLUUCHAZEČE pouze v případě, že UCHAZEČ nemá vlastní etickou komisi.
  • Projekty MU LF posuzuje Etická komise LF, která si určuje svá vlastní pravidla a termíny.
  • Pokud je MU v roli UCHAZEČESPOLUUCHAZEČEM je zdravotnické zařízení, doporučujeme ověřit u etické komise zdravotnického zařízení, zda a kdy jí tento návrh projektu má být předložen. Jednotlivá zdravotnická zařízení mohou mít vlastní pravidla a termíny.
    Pokyny EKV

Rozpočet

  • Termín pro zahájení kontroly rozpočtu je stanoven na 13. června 2023. Kontrola může probíhat buď v ISVP, případně lze zaslat tabulku. Po kontrole a odsouhlasení rozpočtu je potřeba vložit draft návrhu do dokumentů v ISEPu a zahájit elektronické schvalování průvodky a to nejpozději 21. června 2023.
  • V případě plánování investičních nákladů kontaktujte Petru Rozíkovou rozikova@sci.muni.cz; tel: 549 49 5291 nejpozději do 9.6.2023! Limity pro DHM a DNM jsou 80 tis. Kč.
  • Pro zdůvodnění režijních nákladů lze použít následující text:
    Na základě Pokynu MU č. 3/2017 „Pravidla pro stanovení podílu správní režie a systém uplatňování režijních nákladů do projektů“ patří do nákladových položek započitatelných v rámci společných provozních nákladů zejména tyto náklady: Spotřeba materiálu, Spotřeba energie– elektřina, pára, teplo, plyn, voda; Opravy a udržování, Cestovné, Ostatní služby, Mzdové náklady, Zákonná pojištění, Tvorba SF.
    V návrhu projektu ………… žádáme pro rok 2024 o režijní náklady ve výši ………………..Kč odpovídající 20% z účelové podpory na neinvestiční náklady a výdaje.
  • Při vyplňování poměru typu výzkumu na Základní výzkum/ Průmyslový výzkum/ Experimentální vývoj je u Základního výzkumu doporučováno dodržovat max. 20%.

 

  • Prokázání způsobilosti se provádí centrálně z RMU, věnujte pozornost také speciálním oprávněním a povinným přílohám dle povahy projektu (mimo EKV také GMO, používání pokusných zvířat, informovaný souhlas pacienta atd.).
  • Prosím ověřte si, že vkládáte správný a aktuální formulář a že při přijetí návrhu k financování budeme schopni v případě ručně podepsaného dokumentu zaslat úředně ověřenou kopii na AZV!
  • Podrobnější a přehledné informace k soutěži naleznete v dokumentu Informace_AZV_2023. Všechny podklady k soutěži naleznete rovněž v IS (návrh partnerské smlouvy, pokyny EKV, prokázání způsobilosti za MU odesílané centrálně…).

Prosíme všechny žadatele, aby dali svůj záměr zúčastnit se soutěže co nejdříve vědět prostřednictvím založení návrhu projektu v ISEPu (finance při prvotním založení není potřeba vyplňovat).

Kontakt

Ing. Iveta Svobodová
iveta.svobodova@sci.muni.cz
tel.: 54949 8183, 771 273 449
kan.: pav. 01/01018, Kotlářská 267/2


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.