TAČR: 2. veřejná soutěž programu TREND

6. 12. 2019

TAČR vyhlásil VS v Podprogramu 2 “Nováčci”, jehož cílem je nastartovat vlastní výzkumné a vývojové aktivity u podniků, které doposud nerealizovaly na pravidelné bázi vlastní VaV aktivity ani nákup VaV služeb od výzkumných organizací.

Soutěžní lhůta končí dnem 5. 2. 2020

Hlavním uchazečem může být pouze podnik, MU tedy bude v roli dalšího účastníka.

Maximální intenzita podpory na projekt je 80%, VO může mít až 90%, dofinancování může být z veřejných i neveřejných zdrojů.

Maximální výše podpory na jeden projekt je 20 mil. Kč.

Způsobilé náklady jsou osobní náklady, subdodávky, ostatní přímé náklady a nepřímé náklady. Nepřímé náklady budeme vykazovat metodou „flate rate“ do výše 25% ze součtu skutečně vykázaných osobní nákladů a ostatních přímých nákladů.

Projekt se podává prostřednictvím systému ISTA (prosím zajistěte u hlavních příjemců přidání uživatele vozarova@sci.muni.cz)

Všechny dokumenty k soutěži naleznete na stránkách TAČR zde: https://www.tacr.cz/soutez/program-trend/druha-verejna-soutez-5/ Způsobilost uchazeče za MU bude standardně prokázána hromadně ke všem návrhům (provádí centrálně RMU).

Termín pro založení návrhu projektu do ISEPu a zahájení kontroly rozpočtu je stanoven na 22. ledna 2020 (postačí návrh ve stavu rozpracovaný bez rozpočtu, ale je dobré zaslat excel s rozepsanými osobními náklady a dále komentářem k dalším položkám rozpočtu).

Po kontrole a odsouhlasení je potřeba doručit podepsanou průvodku v termínu do 3. února 2020. Součástí podepsané průvodku musí být také Čestné prohlášení ředitele ústavu o dofinancování, vzor formuláře naleznete zde.

Prosím všechny zájemce, aby dali svůj záměr zúčastnit se soutěže co nejdříve vědět. Kontaktní osoba: Ing. Magdalena Vozárová, 549 49 5458, vozarova@sci.muni.cz


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.