Na začátku je to hodně těžké, ale když všechny ty překážky překonáš, bude to stát rozhodně za to

Tereza Buráňová – studentka Bc. studijního programu Biochemie

1. 2. 2020 Tereza Buráňová

Bez popisku

Co rozhodlo o tom, že sis vybrala Biochemii na Přírodovědecké fakultě MU?

Přírodovědeckou fakultu MU jsem si vybrala především kvůli Brnu a Univerzitnímu kampusu v Bohunicích. Brno je super studentské město a kampus se mi moc líbil už na Dnu otevřených dveří. Měla jsem přihlášku vlastně jenom sem na MU a jsem tady ohromně spokojená. Při výběru jsem si ale nebyla úplně jistá oborem. Na Dnu otevřených dveří i na Open day mi ale moc pěkně vysvětlili, o čem biochemie je a co se tady vlastně dá studovat. Odpověděli mi na všechny otázky a byli velmi přesvědčiví. Navíc všichni byli vstřícní a působili mile. To mě velice potěšilo. Navíc i prostředí se mi tady moc líbilo.

Je taková atmosféra na fakultě i při studiu?

Rozhodně. Všichni jsou přátelští, zvlášť spolužáci a starší studenti. Ti dokáží pomoct a poradit, když potřebujeme a zeptáme se. Poradí z hlediska jednotlivých předmětů a zkoušek, i ohledně organizačních věcí, například ohledně kreditů. Také vyučující jsou velmi vstřícní, když člověk něco potřebuje vyřešit.

Je pro tebe studium náročné?

Vyučující na PřF MU nás hodně strašili. Říkali nám například, že daný předmět je tzv. vyhazovací. Já jsem ale všechno bez problémů zvládla. Možná i díky strachu, který jsem měla, to dopadlo líp, než jsem očekávala. Proto bych určitě doporučila ostatním, aby to rozhodně nevzdávali, i když si budou myslet, že nemají šanci a bude toho na ně moc. Na začátku je to hodně těžké, a ne všechno je takové, jak by si to člověk představoval. Když ale člověk všechny ty překážky překoná, tak to bude stát za to.

Oslovil tě nějaký předmět víc než jiné?

Zatím se mi nejvíc líbila imunologie, ta mě hodně vtáhla. Je to o procesech uvnitř lidského těla; o tom, jak funguje imunitní systém nebo proč vznikají záněty. Říkáme si, co se děje, když má člověk nějaký zdravotní problém a jak se to dá řešit. Imunologie mě zaujala tak, že bych se tímto směrem chtěla ubírat i dále. Ještě se těším na molekulární biologii a mikrobiologii.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.