Informace o projektu
První kroky: analýza chůze zdravých batolat a batolat s diagnostikovanou valgozitou kotníků a vliv speciální obuvi (První kroky)

Informace

Projekt nespadá pod Přírodovědeckou fakultu, ale pod Fakultu sportovních studií. Oficiální stránka projektu je na webu muni.cz.
Kód projektu
TJ02000059
Období řešení
5/2019 - 4/2021
Investor / Programový rámec / typ projektu
Technologická agentura ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Fakulta sportovních studií
Spolupracující organizace
Boty J HANÁK R, s.r.o.

Děti s plochonožím preferují sedavé aktivity a častěji vyžadují nošení, než jejich zdraví vrstevníci, v období puberty a pozdějším věku pak u nich bylo pozorováno snížené množství pohybové aktivity a celkové zdatnosti oproti vrstevníkům s normálně vyvinutou nožní klenbou (Truszczyńska-Baszak et al., 2017). Biomechanická obuv pro batolata české firmy Boty J Hanák R, s.r.o., jejíž experimentálně ověřený nový užitný vzor je cílem studie, a která má ve spolupráci s Masarykovou univerzitou již patentované biomechanické aktivní stélky a obuv zavedené na trh, by mohla vést ke zvýšení kvality života batolat s diagnostikovanou valgozitou kotníků nejen v tomto období, ale i v pozdějším věku.

Cíle udržitelného rozvoje

Masarykova univerzita se hlásí k cílům udržitelného rozvoje OSN, jejichž záměrem je do roku 2030 zlepšit podmínky a kvalitu života na naší planetě.

Cíl udržitelného rozvoje č.  3 – Zdraví a kvalitní život

Publikace

Počet publikací: 4


Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.