Project information
Determination of pure muscle proteins by direct method

Information

This project doesn't include Faculty of Science. It includes Central European Institute of Technology. Official project website can be found on muni.cz.
Project Identification
QK21020199
Project Period
1/2021 - 12/2023
Investor / Pogramme / Project type
Ministry of Agriculture of the CR
MU Faculty or unit
Central European Institute of Technology
Cooperating Organization
University of Veterinary Sciences Brno

Cílem projektu je výběr přímé laboratorní metody pro stanovení obsahu čistých svalových bílkovin (ČSB) v masných výrobcích. Ve vybraných masných výrobcích bude provedena analýza ČSB přímou metodou stanovení obsahu kreatininu. Výsledky analýz budou ověřeny nepřímou metodou na základě stanovení obsahu hrubých i čistých bílkovin, dále přímou metodou stanovení 3-methylhistidinu a metodou NIR. Změny obsahu bílkovin (proteomu) během výroby fermentovaných trvanlivých masných výrobků budou hodnocené pokročilými proteomickými technologiemi na bázi hmotnostní spektrometrie s cílem odhalit dopady proteolýzy během fermentace a zrání na obsah ČSB.

Sustainable Development Goals

Masaryk University is committed to the UN Sustainable Development Goals, which aim to improve the conditions and quality of life on our planet by 2030.

Sustainable Development Goal No.  2 – Zero hunger Sustainable Development Goal No.  3 – Good health and well-being Sustainable Development Goal No.  9 – Industry, innovation and infrastructure

You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.