Aktuálně vyhlášené soutěže TA ČR

25. 5. 2021

Technologická agentura České republiky má vyhlášené následující veřejné soutěže:

Předmětem této veřejné soutěže je podpora mezinárodní spolupráce v oblasti aplikovaného výzkumu prostřednictvím společných projektů českých subjektů podporovaných TA ČR a zahraničních partnerů s předpokládanou podporou zahraničních institucí.

Hlavním cílem veřejné soutěže je zvýšit množství výstupů a výsledků v oblastech, které jsou perspektivní pro budoucnost zapojených zemí. Dalším cílem veřejné soutěže je rovněž podpora přenosu mezinárodních znalostí, sdílení dobré praxe a usnadnění pronikání na zahraniční trhy.

Zahraniční partneři musí mít sídlo v jedné z uvedených lokalit: Alberta, Brazilská federativní republika, Če-ťiang, Korejská republika, Québec, Thaj-wan, Ťiang-su, Vietnamská socialistická republika

 

Hlavním cílem programu je rozvíjet dopravní sektor způsobem, který bude reflektovat společenské potřeby, akceleruje technologický a znalostní rozvoj ČR a napomůže tak růstu konkurenceschopnosti ČR.

Každý návrh projektu musí naplnit jeden ze specifických cílů programu, kterými jsou:

  • Udržitelná doprava;
  • Bezpečná a odolná doprava a dopravní infrastruktura;
  • Přístupná a interoperabilní doprava nebo
  • Automatizace, digitalizace, navigační a družicové systémy

 

  • M-ERA.NET – Call 2021, deadline 15.6. 2021

Mezinárodní výzva M-ERA.NET 3 Call 2021 je otevřena pro projekty zaměřené na materiálový výzkum a inovace. Nově podpoří také výzkum pro budoucí technologie baterií v souladu se Zelenou dohodu pro Evropu.

Témata výzvy:

  1. Modeling for materials engineering, processing, properties and durability
  2. Innovative surfaces, coatings and interfaces
  3. High performance composites
  4. Functional materials
  5. New strategies for advanced material-based technologies in health applications (TA ČR nepodpoří projekty, které se týkají regenerativní medicíny)
  6. Materials for additive manufacturing

 

Cílem podprogramu 1 je zjednodušit a zefektivnit veřejnou správu a zkvalitnit řízení a regulaci v oblasti životního prostředí. V páté veřejné soutěži Ministerstvo životního prostředí upřesnilo témata v 32 prioritních výzkumných cílech. Osm z nich je přímo zaměřeno na sucho a další problematiku změny klimatu a další desítka pak nepřímo na dílčí technické a společenské problémy jak adaptace, tak mitigace, tj. omezování příspěvku člověka ke změně klimatu.

Více informací k těmto soutěžím naleznete na webu Odd. projektové podpory PřF , dokumentovém serveru MU, stránkách TAČR (podrobnější informace, interní termíny)


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.