TAČR vyhlásil 3. veřejnou soutěž v programu Prostředí pro život

11. 6. 2020

Technologická agentura České republiky vyhlásila třetí veřejnou soutěž v Programu Prostředí pro život, podprogram 1 –   Operativní výzkum ve veřejném zájmu.

Soutěžní lhůta končí dnem 22. července 2020 v 16:30:00 hod. (pro podání návrhu projektu prostřednictvím informačního systému ISTA).

Ve třetí veřejné soutěži Ministerstvo životního prostředí upřesnilo témata v 41 prioritních výzkumných cílech. Desítka z nich je přímo zaměřena na sucho a další problematiku změny klimatu a další desítka pak nepřímo na dílčí technické a společenské problémy jak adaptace, tak mitigace, tj. omezování příspěvku člověka ke změně klimatu.

Výsledky podpořených projektů mají pomoci získat nové poznatky nejen Ministerstvu životního prostředí, ale i dalším orgánům ochrany životního prostředí na celostátní, krajské i obecní úrovni.

Obcím a krajům, resp. obecním a městským úřadům, magistrátům a krajským úřadům stačí jen potvrdit, že mají o výsledky konkrétního projektu zájem, a že je budou využívat při výkonu veřejné správy v oblasti životního prostředí, případně se mohou do řešení přímo zapojit.

Zde naleznete veškeré informace k dané soutěži zveřejněné na stránkách TAČR.

Podrobnější informace k této soutěži naleznete na stránkách PřF zde.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.