Informace o projektu
Multimediální online studijní opora předmětu Regionální geografie ČR v anglickém jazyce (REGECR)

Kód projektu
FRVS/1974/2011
Období řešení
1/2011 - 12/2011
Investor / Programový rámec / typ projektu
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Přírodovědecká fakulta

Cílem podávaného projektu je umožnění kvalitní výuky předmětu Regionální geografie České republiky zahraničním studentům, studujícím na Masarykově univerzitě v rámci mezinárodních programů jako je např. Erasmus, a to vytvořením multimediální výukové opory v angličtině za použití nejmodernějších informačních a komunikačních technologií.


Vytvořením elektronických materiálů (studijní materiály a sady otázek pro ověřování získaných znalostí) v anglickém jazyce a jejich umístěním na Internet se okruh možných zahraničních studentů předmětu Regionální geografie ČR značně rozšíří a podmínky studia se jim usnadní. Studenti budou mít možnost získat potřebné informace kdykoliv a odkudkoliv, i po návratu zpět na mateřskou vysokou školu.


Nejen na Přírodovědeckou fakultu MU každoročně přijíždí řadu studentů ze zahraničí, pro které je nabídka předmětů vyučovaných v anglickém jazyce zatím nízká, zájem dovědět se více o zemi, kde budou po určitou dobu studovat, je ale značný. Tuto mezeru pomohou částečně zacelit multimediální texty v anglickém jazyce, které přispějí k procesu internacionalizace výuky.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.