Během státních svátků 1. a 8. května máme otevřeno stejně, jako ve všední den od 9.00 do 17.00 hodin.

Již podruhé hostíme floristickou soutěž Českého zahrádkářského svazu Brno. Proběhne 11. května od 10.00 hodin. Na co se můžete těšit? Budeme sledovat práci soutěžících ve dvou tematických okruzích, a to vypichovaná miska na svatební stůl a kulatá kytice ke Zlaté svatbě.

Ve středu 22. května oslavíme Den botanických zahrad komentovanou prohlídkou skleníkových sbírek. Akce je vhodná pro dospělé a děti starší 12 let. Počet míst je omezen. Je nutné se přihlásit na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. Jednotné vstupné 120,- Kč se platí na místě v pokladně skleníků. Vstup do areálu zahrady je přes vrátnici na Kotlářské 2.

Tradiční prodejní výstava Masožravé rostliny se bude konat od pátku 31. května do neděle 9. června, denně od 9.00 do 18.00 hodin. 

Na 22. výstavě masožravých rostlin budou opět k dispozici zkušení pěstitelé, kteří rádi poradí s pěstováním těchto fascinujících rostlin.

Během výstavy je možné navštívit i zajímavé přednášky o masožravých rostlinách. Jejich podrobnou anotaci a termíny zveřejníme na začátku května.