Úvodní slovo děkana

20. 10. 2022 Tomáš Kašparovský

Bez popisku
Foto: Helena Brunnerová

Vážené kolegyně, vážení kolegové,

první polovina semestru je pomalu za námi. Nabídla plno slunných dnů, které jsme využili k řadě pěkných akcí, jež nám umožnily po covidové pauze tolik chybějící osobní setkání. Akademický rok jsme zahájili v areálu na Kotlářské, pokřtili dlouho očekávanou knihu Dějiny psané přírodovědci, a dokonce zasadili strom. V kampusu jsme zase grilovali s děkany.

Mezitím jsme zvládli například odstartovat prestižní program MUNI Mendel Doctorandus, oslavit 99. narozeniny našeho emeritního profesora fyziky a rektora Slezské univerzity v Opavě Martina Černohorského, vzbudit zájem o vědu u potenciálních studentů a široké veřejnosti na Festivalu vědy, Noci vědců nebo na Open Day. A přitom všem jsme stihli učit i učit se a věnovali se vědě.

S blížící se zimou v důsledku aktuální energetické krize vyhlíží mnozí z vás druhou polovinu semestru se zvýšenými obavami. Rád bych vás v tomto ohledu ujistil, že vedení fakulty udělá vše proto, abychom nejen podzimní, ale i jarní semestr zvládli bez jakýchkoliv zásadních omezení výuky a provozu laboratoří jak ve výuce, tak ve výzkumu. Současně si vás dovoluji vyzvat k šetření a úsporám, které ale musí být rozumné, aby následky negenerovaly do budoucna další náklady a nebyly na úkor kvality.

Přeji nám všem hodně sil a pozitivní energie do dalšího pokračování akademického roku.

Váš

Tomáš Kašparovský
Děkan Přírodovědecké fakulty MU


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.